Який фільтр вибрати враховуючи особливості буріння свердловин в Харкові і Харківській області

Давайте розглянемо переваги і недоліки поліпропіленового фільтра і фільтра з нержавіючої сталі.

Фільтр з нержавіючої сітки

Фільтр з нержавіючої сітки являє собою трубу з перфорацією, в якій зроблені отвори в шаховому порядку (щоб труба не втратила свою міцність), поверх отворів мотається дріт з нержавіючої сталі. Потім дріт кріпиться саморізами до труби і поверх неї мотається сітка, і в кінці всього ще раз фільтр промотується дротом, щоб закріпити сітку.

Даний вид фільтрів використовувався у всіх свердловинах на пісок, які бурились до 2005 року.

Головним недоліком даного фільтра варто відзначити його вартість - 1200-1600 грн (в залежності від розміру осередку) за метр погонний. Другим істотним недоліком є ​​схильність даного типу фільтра кольматации (обростання дрібними глинисто-піщаними частками при вступі в реакцію з водою). При бурінні свердловин в Харкові і Харківській області часто зустрічається вода з підвищеною мінералізацією, яка містить пилуватий пісок, що є згубним для даного фільтра.

До плюсів варто віднести високу пропускну здатність до 100 м куб води за годину на глибоких промислових свердловинах.

Фільтр зі спіненого поліпропілену

Фільтр з поліпропілену є трубою з перфорацією в шаховому порядку, поверх отворів наноситься шар згаданого поліпропілену товщиною від 1.5 до 2.5 мм.

Даний тип фільтра використовується не тільки в при бурінні свердловин в Харкові і Харківській області, але і у всьому світі з початку 21-го століття.

З плюсів використання поліпропіленового фільтра варто відзначити:

- Несхильність кольматации. Фільтр не вступає в реакцію з водою і, як слідство, не обростає глинистими різницями. За термін служби свердловини, в якій встановлений даний фільтр, можна не хвилюватися. Теоретично вона прослужить вічність.

- Вартість даного фільтра 350-450 грн (в залежності від товщини напилення).

- Висока міцність на продавлювання.

- Несхильність впливу води з високою мінералізацією та, як наслідок, пропускна здатність фільтра не змінюється з плином часу.

Недолік у даних фільтрів лише один, їх не бажано ставити в промислові свердловини так, як пропускна здатність поліпропіленових фільтрів не буде перевищувати 15 м куб на годину.

Кращий фільтр для господарсько питних потреб в Харкові і Харківській області

Фільтра зі спіненого поліпропілену - кращий вибір для приватного будинку, дачі або котеджу при буріння свердловин в Харкові і Харківській області.

Так, як у випадку приватних домоволодінь, водоспоживання рідко перевищує 200 м куб на добу (8.3 м куб), як і потужність не промислових насосів рідко перевищує 8 м куб на годину.

У випадку, якщо Вам потрібна вода в промислових масштабах, тоді краще встановити фільтр з нержавіючої сталі.

Назад
Зв'яжитеся з нами:
*
Питання:
Тисніть:
(066) 028 78 08